Rehberlik Servisi

01.09.2015 4222

• "Travma" Konulu bilgilendirme dosyamıza erişmek için tıklayınız.
  •   Ocak ayı bültenimiz yayınlanmıştır.Bültenimize erişmek için tıklayınız.

MÜJGAN KARAÇALI İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK SERVİSİ;

Psikolojik Danışma Ve Rehberlik hizmetleri; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir.2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde Rehber öğretmenler sabah Nazmiye Saral ve Öğleden sonra Talat Vural tarafından servisimizde bu hizmet verilmektedir. Hizmetin verilmesinde Sınıf Rehberlik Hizmetleri çalışması sınıf öğretmenleri ile birlikte sürdürülmektedir. Bu Hizmetler Yürütülürken Şu konulara Dikkat Etmek Gerekir;

• Psikolojik Danışma Ve Rehberlik hizmetleri; bireye doğrudan yapılan tek yönlü bir yardım değildir.
  • Bireyin yapamadıklarını onun yerine yapmak değildir.
  • Bireyin sadece bir yönüyle ilgilenmek değildir.
  • Disiplin, yargılama ve ceza verme işi değildir. Sadece bilgi aktarma işi değildir.

Okullarımızda Yürütülen Psikolojik Danışma Ve Rehberlik hizmetleri Hizmetlerinin Amaçları;

• Öğrencinin kendisini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönleriyle tanımasına,
  • Gelişimine yardımcı olacak fırsatları, okul içi ve dışı eğitim olanaklarını, meslekleri, toplumun beklentilerini tanımasına,
  • Temel eğitimden başlayarak ilgi ve yeteneklerine uygun bir üst programı tanıyıp seçmesine,
  • Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine,
  • Ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş bir kişi olarak yetişmesine yardımcı olmaktır.

Kısacası bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesini desteklemektir. Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinin amacı; Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin içinde bulunduğu gelişim dönemlerindeki kişisel, sosyal, psikolojik ve duygusal ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve onların pozitif yönde amaçları olan bireyler olabilmelerine yardımcı olmaktır. Bu amaçtan yola çıkan, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimiz yalnızca sorun çözmeye yönelik değil, öğrencilerimizin gelişimini destekleyen ve problem çözme becerisini kazanmalarına yardımcı olan bir içeriğe sahiptir. Çalışmalarımızda, gelişimsel ve önleyici rehberlik yaklaşımları temel alınmaktadır.